Heel weekeinde Tijd en Strijd in Grave

VideoGRAVE - In vestingstad Grave vindt dit weekeinde het multi period-event Tijd en Strijd plaats. Re-enactors brengen de bewogen geschiedenis van Grave tot leven. 

Met soldaten uit de zeventiende eeuw die de slag om Grave naspelen tot en met de Koreaanse oorlog. 

Rondgang

Zaterdagochtend begon het evenement met een rondgang van alle tachtig re-enactors door de stad met voorop een jeep. Een trommelaar zorgde ervoor dat de hele stad wakker was.

 Kinderen keken verbaasd, winkeliers en publiek keken toe.

Volledig scherm
Voor de acteurs was er ontbijt in de hampoort. © Ed van Alem

Veteraan

Volledig scherm
Shane Kluin, Anne Voorham en Maayke van Dijk, re-enactors in Grave. © Hai Voeten / De Gelderlander

Op het Visioterrein in Grave is het kampement opgeslagen waar alle deelnemers ook overnachten. Daar is voor het eerst ook een situatie uit de Koreaanse oorlog nagebootst, inclusief loopgraven. Zo getrouw mogelijk. Een echte veteraan die die oorlog meemaakte kwam om 11.00 uur langs om de spelers tips te geven hoe het er nog perfecter uit zou kunnen zien.  Bezoekers kunnen  zaterdag en zondag terecht in Grave. Van entree is geen sprake. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verdachten illegale vogelhandel uit Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek blijven ontkennen

    Verdachten illegale vogelhan­del uit Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek blijven ontkennen

    DEN BOSCH / BOXMEER - De verdachten van het illegaal vangen, verhandelen en kopen van beschermde vogels in Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek in 2014, ontkenden deze week bij het gerechtshof in Den Bosch fel dat ze iets verkeerd hadden gedaan. ,,Ik heb bekennende verklaringen onder druk afgelegd”, stelde een 59-jarige man uit Afferden. De rechtbank had hem een celstraf van 8 maanden opgelegd, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.

Maasland