Het centrum van Gennep in coronatijd, foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het centrum van Gennep in coronatijd, foto ter illustratie. © Theo Peeters

Horecabond: open met kerst ‘is druppel op gloeiende plaat’

GRAVE - Of het kabinet nu besluit of horecazaken met kerst weer open mogen of niet: ,,De mogelijke inkomsten in de decembermaand - zelfs met alle initiatieven rondom de feestdagen - zullen een druppel op de gloeiende plaat zijn.’’

9 reacties

 • DagobertD

  6 maanden geleden
  voordat enen druppeltje  maakte ik de deur niet open .en ging ik met  de  Kerstdagen  dit jaar dan maar thuis vieren .Mensen het is even anders dan normaal  Er Heerst Corona  ,daar zullen we naar moeten leven , ook dat iedere dag de Horeca het moeilijk heeft  maar niet alleen de Horeca hoor   Duizenden bedrijven mensen , hebben gezien hun inkomen daar last  van . Maar uit eindelijk komt alles goed .Vast allemaal een Fijne Kerst ....
 • Obdam

  6 maanden geleden
  mensen dragen mondkapjes, houden 1.5 meter afstand, gaan niet sporten, niet naar de kroeg of restaurant, en raken toch besmet...rara hoe kan dat dan? de overheid heeft er geen antwoord op en de corona maatregel fans ook niet. het enige wat ze doen is roepen dat je gek bent als je vragen stelt. dan word je meteen verketterd alsof we in de middeleeuwen of een communistische dictatuur zitten. ze wensen je zelfs de dood toe als je kritiek hebt.
 • Obdam

  6 maanden geleden
  voor de mensen die het nog niet snappen: probeer je hypotheek en boodschappen eens te betalen als je 1 of 2x je salaris niet hebt gehad.de mensen in de horeca kunnen niet van lucht leven en het sluiten dient geen enkel doel.
 • Obdam

  6 maanden geleden
  alles kapotgemaakt om falend overheidsbeleid te verhullen en allerlei maatregelen doorvoeren mbv de coronawet terwijl die niks met corona te maken hebben. als de horeca straks weer open mag zal er weinig horeca meer over zijn. net als toen de verpleeghuizen weer open gingen waren er weinig bewoners meer over.de overheid faalt aan 1 stuk door en heeft allerlei andere doelen dan het doelmatig aanpakken van corona. de ouderen hebben ze niet beschermd, en de rest van de bevolkiing draait er nu voor op.helaas worden die pas wakker als ze zelf ook in financiele problemen komen door de maatregelen.
 • LittleCharlie

  6 maanden geleden
  Dat klopt. Maar wanneer mensen eten afhalen is dat: A. Minder vaak. B. Voor een lager bedrag. C. Men bestelt geen drankjes. En dat laatste is echt het vloeibare goud van de horeca. Een glas water is al snel een miniflesje Spa Blauw van 2,50 euro (ofwel: 12,50 voor 5 van die flesjes is 1 liter). En dat voelt de Horeca (en dan zeker de cafés die eigenlijk alleen maar drankjes verkopen). En in de tussentijd lopen de kosten gewoon door. Dus dat verschil wordt steeds groter.
 1. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

 2. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18

Maasland