Volledig scherm
De nieuwe borden bij de grens tussen Velp en Grave © Emiel Broere

Is een kruis door 80 het nieuwe verkeersbord? Nee, was een foutje in Velp

VELP - Rij je de bebouwde kom binnen, dan schakel je terug naar 50. Voor de duidelijkheid staat er een bord met 50 naast de weg. Behalve in Velp. Het bord hangt er, maar in plaats van 50 staat er 80. Met een kruis er door heen, wel zo duidelijk.

Nee, het is geen ludieke actie van de gemeente Grave om bestuurders bewust te maken van hun snelheid.

Sinds begin dit jaar mogen automobilisten op de N324 tussen Grave en Velp maximaal 50 kilometer per uur rijden. Eerst was 80 de maximumsnelheid. Dit om de weg veiliger te maken.

Om dezelfde reden ondergaat de N324 een flinke renovatie, zoals een nieuwe rotonde bij het huidige kruispunt van de Tolschestraat. En bij de opknapbeurt horen dus ook nieuwe borden. 

Nooit meer verdwalen

Volledig scherm
Het 80-bord bij Velp met een kruis er door heen. Het moet eigenlijk 50 zijn. © Emiel Broere

,,De provincie Brabant heeft deze borden geplaatst op verzoek van de gemeente Grave. Ze geven de exacte grens tussen Grave en Velp aan. Het bleek handiger voor onbekenden of bezorgers, zij weten dan in welke plaats ze zich bevinden’’, zegt een woordvoerder van de gemeente Grave.

Alles leek goed te gaan. Alleen nu staat er precies op deze grens een 80-bord. ,,De aannemer van de provincie heeft het verkeerde bord geplaatst. Dit hebben we gemeld en ze belooft het op korte termijn te herstellen.’’ 

Mag je tot die tijd dan weer 80 rijden? Nee. De gemeente heeft de borden afgeplakt, in afwachting op de vervanging. Vandaar dus dat kruis.

Maasland