Volledig scherm
Peter van Kuppeveld. © Theo Peeters

Jumbo Grave wil verkassen voor meer ruimte

GRAVE - De Jumbo in Grave wil naar een plek waar de supermarkt verder kan uitbreiden. Eigenaar Peter van Kuppeveld wil nog dit jaar of begin volgend jaar op een nog te bepalen locatie de schop in de grond steken voor de nieuwbouw.

De winkel aan de Essinklaan is volgens Van Kuppeveld te klein. ,,We hebben nog geen duizend vierkante meter winkeloppervlak”, zegt Van Kuppeveld. ,,Ik wil uitbreiden en heb toch al snel twee keer zoveel ruimte nodig. En die is er op de plek waar we nu zitten niet.”

Estersveld

Volledig scherm
Een winkelwagen van supermarkt Jumbo. © GinoPress B.V.

De Jumbo is momenteel de enige supermarkt in de Graafse wijk Estersveld. Estersveld telt zo’n 3.200 inwoners. De dichtstbijzijnde supermarkt is de Albert Heijn, een kleine anderhalve kilometer verderop in het centrum van het Maasstadje.

Van Kuppeveld vindt het daarom belangrijk dat zijn winkel voor de wijk behouden blijft. ,,Het is niet alleen belangrijk om te kijken wat goed is voor de winkel, maar ook voor Grave en voor de inwoners van de wijk.”
Wat hem betreft blijft de nieuwe vestiging dan ook in de wijk. ,,Een alternatieve vestiging op een of ander bedrijventerrein zie ik niet zitten. Daarbij is Estersveld als wijk te groot om daar geen supermarkt meer te hebben.”

Waar Van Kuppeveld nieuw wil bouwen, kan hij nog niet zeggen. De vrijgekomen plek aan de overkant van de straat zou een optie zijn. Daar stond tot voor kort het gebouw van basisschool De Sprankel. Maar door de komst van het nieuwe kindcentrum De Graaff, waar de school samen met basisschool Hartenaas onderdak kreeg, is er aan de Estersveldlaan een grote kale vlakte ontstaan. Het gebouw werd ruim twee maanden geleden gesloopt. In afwachting van bouwplannen op die plek werd gras ingezaaid.

Na de zomer

,,In overleg met de gemeente zijn we naar een geschikte locatie aan het kijken. Dat kan op de plek van De Sprankel zijn, maar er zijn meer geschikte plaatsen in de wijk waar we terecht zouden kunnen.” Van Kuppeveld hoopt na de zomer meer duidelijkheid te hebben over de locatie van de grotere Jumbo.

De provincie Brabant telt gemiddeld een supermarkt per 3.200 inwoners. In Grave zijn behalve de Jumbo ook nog de Albert Heijn in het centrum, de Nettorama en de Lidl. De Lidl zit nu nog aan het Pastoor van den Hurkplein, maar heeft plannen om te verhuizen naar het pand van het voormalige tuincentrum aan de Mgr. Borretweg.

De Graafse kerkdorpen Escharen, Velp en Gassel hebben zelf geen supermarkt. Met name vanuit Escharen (ruim duizend inwoners) wordt bij de Jumbo boodschappen gedaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland