De John S. Thompsonbrug kreeg in 1997 gekleurde bogen. In de verf zat het kankerverwekkende Chroom-6. De komende twee jaar worden de bogen opnieuw geschilderd.
Volledig scherm
PREMIUM
De John S. Thompsonbrug kreeg in 1997 gekleurde bogen. In de verf zat het kankerverwekkende Chroom-6. De komende twee jaar worden de bogen opnieuw geschilderd. © Ed van Alem

Kankerverwekkende Chroom-6 zit in ‘regenboogverf’ op brug van Grave

GRAVE - Bij de verfbeurt die de John S. Thompsonbrug over de Maas tussen Grave en Nederasselt in 1997 heeft gehad, is verf gebruikt met Chroom-6. Dat bevestigt Rijkswaterstaat. De komende twee jaar wordt de brug opnieuw geschilderd en moet de vorige verflaag worden verwijderd. 

In welke hoeveelheid het goedje Chroom-6 in de destijds gebruikte verf zit wordt nog onderzocht.

Chroom-6 is een gevaarlijke stof die na blootstelling, op termijn kan leiden tot ernstige gezondheidsschade in de vorm van kanker of een nadelig effect op de voortplanting. ,,De verf wordt volgens hiervoor afgesproken procedures verwijderd”, laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten.

Klinknagels

Het restaureren van de John S. Thompsonbrug gaat twee jaar duren. Behalve dat de brug een nieuwe verflaag krijgt worden waar nodig ook de klinknagels vervangen. Vijf jaar geleden was al bekend dat de klinknagels op sommige plaatsen slecht waren en vervangen moesten worden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland