Taurossen in natuurgebied Keent bij Grave.
Volledig scherm
PREMIUM
Taurossen in natuurgebied Keent bij Grave. © Theo Peeters

Klokkenluider om tafel met NVWA na filmen mogelijke misstanden met grote grazers van stichting Taurus

De klokkenluider die filmpjes heeft gemaakt van mogelijke misstanden bij stichting Taurus heeft woensdagochtend een gesprek met de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit NVWA. Hij zegt extra informatie te willen delen met de toezichthouder.

3 reacties

 • Joris Driepinter

  1 jaar geleden
  Waar gewerkt wordt maakt men fouten, dat klopt. Maar het is natuurlijk belachelijk dat er maar één persoon direct beschikbaar is voor dit soort werkzaamheden... Als je deze dieren hier wilt houden, moet je ook zorgen voor fatsoenlijk beheer en daarbij hoort dus ook de mogelijkheid ten alle tijden in te kunnen grijpen ! Als je dan nog ergens een jager vandaan moet zien te krijgen, heb je de boel gewoon niet op orde !!
 • Willy Steenkamp

  1 jaar geleden
  Wat een zielige gedoe zeg . Inderdaad waar gewerkt wordt maak mij fouten.
 • Walther Liebrand

  1 jaar geleden
  Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt .en alles kan beter ,maar ook veel slechter ik ga er van uit dat deze fouten niet met opzet gemaakt worden.maar moet ook eerlijk zeggen wel goed vlees . oooooo Sorry
 1. Een knal, nog een knal en nog één: NVWA onderzoekt mogelijke misstanden grote grazers na filmbeelden
  Play
  PREMIUM
  video

  Een knal, nog een knal en nog één: NVWA onderzoekt mogelijke misstanden grote grazers na filmbeel­den

  Stichting Taurus, die grote grazers beheert in natuurgebieden, heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan ‘ernstige aantasting van het dierenwelzijn’. Dat onderzoekt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op basis van beelden van een klokkenluider, die misstanden zegt te willen aankaarten. Volgens Taurus zijn het incidenten, volgens de klokkenluider is het een patroon.