Een expositie in de Vincentiuskerk in Velp. Ditmaal met werk van Betsy Klabbers.
Volledig scherm
PREMIUM
Een expositie in de Vincentiuskerk in Velp. Ditmaal met werk van Betsy Klabbers. © Ed van Alem

Kunst in het Kerkje wordt uit het kerkje in Velp gezet: ‘Het college kan er op rekenen dat er fel verzet komt’

UPDATEVELP - Ruim veertig jaar zat Kunst in het Kerkje in de Vincentiuskerk in Velp. Maar daar komt een einde aan. Op 1 januari is Kunst in het Kerkje niet meer welkom in het kerkje.

7 reacties

 • Ook

  2 jaar geleden
  "Wij van WC-Eend...."
 • Arted

  2 jaar geleden
  Een grof schandaal! Kunst in het Kerkje is het enige culturele centrum in Grave. Al 43 jaar schitterende exposities, prachtige concerten. 200 bezoekers per weekend, een begrip voor Grave en omgeving. Maar ook voor vele buitenlandse bezoekers die de weg naar KIHK weten te vinden. Zelf heb ik daar in het verleden met veel succes vaak geëxposeerd, ook met buitenlandse collega's. Wethouder Theo Lemmen wil er een 'gemeenschappelijke woonkamer' van maken voor de bewoners van de kloosters. Hoe verzin je het? Na de brand in Palazzo een nieuwe ramp voor Grave!
 • Cuijkentje

  2 jaar geleden
  Als huiskamer voor het naastgelegen polenhotel? Dat belooft niet veel goeds... 
 • Ook

  2 jaar geleden
  Er ligt gewoon geen overeenkomst en dat is wel waar het hier om gaat. De gemeente staat in zijn recht en kennelijk vond het bestuur het zelf ook niet echt nodig om een overeenkomst te sluiten als men er meer dan 40 jaar mee heeft gewacht om die te ondertekenen. Dat een raadslid zijn vrouw gaat helpen door in de raad vragen te stellen kan natuurlijk niet meer tegenwoordig, bestuurlijk onvermogen!
 • Grave48

  2 jaar geleden
  Er zal nog veel meer bezuinigd moeten aangezien het financieel beleid van Grave niet best is. LPG zegt van wel maar nemen niet alle kosten die gaan komen. Jezelf rijk rekenen heet dat.