Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Robin Utrecht/ANP

Land van Cuijk laat Grave keihard vallen, de gevolgen zijn groot

GRAVE / CUIJK - De fuserende gemeenten Boxmeer, Cuijk, Sint Anthonis en Mill gaan niet akkoord met bezuinigingsvoorstellen van buurgemeente Grave. Dat blijkt uit een brief van de stuurgroep Land van Cuijk aan Grave, die in handen van deze krant is. De gevolgen voor Grave zijn groot. Het komt nu naar alle waarschijnlijkheid onder financieel toezicht van de provincie te staan. Grave moet dan voor iedere uitgave goedkeuring vragen in Den Bosch.

14 reacties

 • Eelco .

  2 maanden geleden
  Mijnheertje Zomers denkt dat de politiek via reageerder onder een krantenartikeltje met andere lezers wordt gevoerd? Wie denkt hij dat hij is om dingen af te kunnen spreken? En daarnaast heeft hij blijkbaar ook geen kaas gegeten van democratie en gemeentepolitiek. Een volledige gemeenteraad op non-actief stellen?
 • Ook

  2 maanden geleden
  @ Jan Zomers: U moet uw huiswerk eens wat beter gaan doen. Emile Roemers is momenteel waarnemend burgemeester in Alkmaar en zal dus zeker niet zo maar daar zijn taken neerleggen om nog te gaan proberen iets van het anti-democratisch Grave te proberen te gaan maken. Daarnaast is Roemer geen man om regeringscommis- saris te willen zijn, dus dat gaat hem niet worden. Daarnaast is Grave in 2022 nog steeds uiterst onaantrekkelijk als bruid vanwege schulden dus die mutatie gaat vast ook niet door.
 • de heer Jan Zomers (68)

  2 maanden geleden
  @Frans van Raaij en @Ook - spreek het volgende met jullie af: 1. op 15 januari 2021 krijgt Grave een regeringscommissaris, bijv. de heer Emile Roemer waarbij het huidig college van B&W en alle raadsleden op non-actief worden gesteld 2. op 1 januari 2022 komt Grave bij de nieuwe gemeente Maashorst, de miljoenenboete aan de scheepswerf en overschrijding van het nieuwe sportpark zal door de Provincie worden betaald 3. uit economisch motieven komt ook LvCuijk in 2026 bij mega gemeente Maashorst
 • Frans van Raaij

  2 maanden geleden
  Heer Zomers, ook Landerd en Uden pakt Grave er niet bij voordat die miljoenenboete van de scheepswerf is betaald! En die van het nieuwe sportpark. GlvC en Landerd/Uden stoten hun hoofd niet.
 • Ook

  2 maanden geleden
  @ ZOMERS: Ik geloof helemaal niet dat deze ellende te wijten is aan de burgemeester, dus ik zie ook absoluut niet in waarom die zou moeten worden vervangen. Wat zou moeten worden vervangen is de gemeenteraad waar amateurs van LPG nog zo veel invloed kunnen hebben zonder dat ze hun eigen. werk fatsoenlijk doen, maar ook dat gaat niet tussentijds gebeuren. En de wethouders? Die vertrekken vanzelf wel als ze eenmaal zien hoe dingen gaan al blijft mevrouw HENISCH graag zitten. Regeringscommissaris!
 1. Topdrukte bij buitenzwembad: 'Ik ben zo blij als een kind'
  Play

  Topdrukte bij buitenzwem­bad: 'Ik ben zo blij als een kind'

 2. 'Straatrace' blijkt remproeven van de politie te zijn
  Play

  'Straatrace' blijkt remproeven van de politie te zijn

Maasland