Ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie © Peter van Huijkelom

Land van Cuijk schrapt bezuinigingen Grave: ‘Eerste winst van het aansluiten bij de fusie’

GRAVE - Verenigingen in Grave kunnen even opgelucht ademhalen. De stuurgroep Land van Cuijk, die de gemeentelijke fusie van de vijf gemeenten in het Land van Cuijk aan het voorbereiden is, heeft de bezuinigingen geschrapt.

6 reacties

 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  De gemeente Grave is failliet en staat onder curatele. Voor Grave wordt aansluiting in 2022 bij Land van Cuijk de redding. Hierbij een woord van dank aan Cuijk, Boxmeer, Sint Anthonis en Mill.
 • A.M. Berben

  1 jaar geleden
  Uiteindelijk zal de nieuw gekozen gemeenteraad van de nieuwe gemeente Land van Cuijk in moeten stemmen met deze besluiten dunkt mij. Dan zal blijken in hoeverre die gemeenteraad bereid en in staat zal zijn om te (blijven) betalen voor allerlei financiële gevolgen van het beleid van de dan voormalige gemeente Grave. Ik kan me voorstellen dat die solidariteit in elk geval beperkt zal zijn, ook gelet op de wijze waarop Grave zelf eerder reageerde op de nieuwe gemeente Land van Cuijk.
 • Henk Schriks

  1 jaar geleden
  En weer doet de wethouder Grave of ze er zelf voor gezorgd heeft , het zelfde groepje van lpg die grappig genoeg 3 zetels denken te behalen nee Grave zorg aub dat van de zittende raadsleden er geen terug komen in land van Cuijk, het is zo gemakkelijk voor hun andermans geld uitgegeven
 • C. v. Bergen

  1 jaar geleden
  @ Willem je hebt gelijk met de eerste "winst" van de fusie. Maar ik ben bang dat er nog heel veel winst komt voor Grave dat opgehoest moet worden door andere gemeenten in het land van Cuijk, die hun huishoudboekje wel op orde hebben. Dat verenigingen er niet onder leiden is nog te hebben maar ik vind dat bedrijven, instellingen, en allen die in Grave ook maar iets met de gemeente te maken hebben dus ook de ambtenaren en raadsleden een gedeelte moeten bijdragen om het gat een beetje te dichten.
 • Han Kersten

  1 jaar geleden
  Mooi...