Volledig scherm
PREMIUM
CDA fractie van de Provinciale Staten © Jan Zandee

Lokale CDA tevreden over opstappen gedeputeerden in Den Bosch

GRAVE / MILL / CUIJK - De lokale CDA-fracties uit Cuijk, Mill en Grave staan achter de Brabantse opgestapte CDA-gedeputeerden Marianne van der Sloot en Renze Bergsma. ,,Eindelijk houden ze hun rug recht’’, zegt Jos Nielen van het CDA in Cuijk. 

 ,,De Brabantse coalitie hoefde niet de klappen. Als CDA hebben wij altijd het streven om samen verder te gaan. Maar als het niet meer gaat...dan houdt het op’’, zegt raadslid Jochem Jacobs van CDA Grave. ,,We begrijpen de keuze. Ze bleven achter de agrariërs staan en dat hebben ze goed gedaan.’’ 

Deadline 1 april

Diep in de nacht van vrijdag op zaterdag, na een bewogen vergadering, namen gedeputeerden Van der Sloot en Bergsma per direct ontslag. Zij zaten door het debat over de veelbesproken deadline van 1 april tussen twee vuren; voor die datum moeten veehouders een vergunning aanvragen om aan de Brabantse milieu-eisen te voldoen.

Van der Sloot en Bergsma gingen mee met de koers van het provinciebestuur, dat wil vasthouden aan de datum. De CDA-fractie wilde per se de deadline uit stellen. Dat maakte de positie van beide bestuurders onhoudbaar, vonden zij zelf. Het voorstel van het CDA tot uitstel van de deadline haalde het trouwens niet, omdat oppositiepartijen SP en Partij voor de Dieren tegen stemden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland