Volledig scherm
Rechtbank. © ANP XTRA

Meisje en vader moeten opnieuw verhoord: wie heeft haar misbruikt? Man (29) uit Grave blijft ontkennen

GRAVE - Een 29-jarige Gravenaar blijft in zijn hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch ontkennen dat hij in 2014 ontucht pleegde met de minderjarige nichtjes van zijn vriendin.

Zijn advocaat, P. van Zon, stelt dat de verklaring van één van de zusjes mogelijk beïnvloed is door de vader van de slachtoffers. Deze vader is dit jaar opvallend genoeg veroordeeld omdat hij zelf zijn dochter zou hebben misbruikt.

Van het proces tegen deze man wisten tot vorige week zowel de advocaat als het Hof, echter niets.

Het misbruik door vader zou hebben plaatsgehad ná de ontuchtige handelingen waarvoor de Gravenaar voor is veroordeeld. Hij kreeg van de rechtbank 42 maanden cel.

De aangiftes en verhoren van het slachtoffer zouden wel in dezelfde periode hebben gespeeld. Zo werd het slachtoffer ondervraagd in een speciale verhoorkamer van de politie, terwijl haar vader wachtte in een andere kamer.

Openbaringen

De grote vraag is wie de dochter eerst informeerde over de vermeende ontucht: de bedrijfsleider van de winkel waar zij werkte, óf haar vader. Het gerechtshof besluit daarom de rechtszaak aan te houden voor extra onderzoek.

Het slachtoffer én haar vader moeten nu opnieuw worden verhoord. De politie krijgt bovendien de opdracht om het procesdossier van ‘vader’ door te spitten. Hierin staan mogelijk aanwijzingen of deze man inderdaad invloed had op de ‘openbaringen’ van het slachtoffer.

De rechtszaak wordt op 25 mei voortgezet.

Maasland