Politie doet onderzoek bij de autocross in Leende waarbij een auto het publiek in is gereden.
Volledig scherm
Politie doet onderzoek bij de autocross in Leende waarbij een auto het publiek in is gereden. © ANP

Meisje uit Katwijk zat niet in auto in Leende

KATWIJK / LEENDE - De 21-jarige man uit Reuver die zondag zou zijn ingereden op het publiek tijdens de prijsuitreiking van de Kempencross in Leende, zat alleen in de auto. De vriendin van de man, een 17-jarig meisje uit het Brabantse Katwijk, blijkt niet in de auto te hebben gezeten tijdens het incident en is vrijgelaten.

Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten. De man is voorgeleid aan de rechter-commissaris en moet nog zeker twee weken in de cel blijven. De Limburger wordt verdacht van poging tot doodslag. De officier van justitie spreekt van een 'totaal idiote actie'. ,,De bestuurder van de auto heeft gespeeld met de levens van een groot aantal mensen en dat rekenen wij hem zeer aan'', zei ze.

Ruzie

Volgens getuigen kreeg de man ruzie om een rit die om veiligheidsredenen was geannuleerd. Daarop zou hij op het publiek zijn ingereden.

Vijf mensen raakten gewond: een 14-jarige jongen, drie mannen (33, 44 en 50 jaar) en een 35-jarige vrouw. Zij moesten worden opgenomen in het ziekenhuis. De man reed zich uiteindelijk vast in het zand om vervolgens door een groot aantal bezoekers belaagd te worden. De politie moest hem ontzetten.

Enige inzittende

De 17-jarige vriendin nam vervolgens tegenover de politie de schuld op zich, maar uit getuigenverklaringen bleek dat de bestuurder de enige inzittende van de auto was.

Volgens Tanja Mes, die met haar man in de organisatie zit van de cross, speelde de Katwijkse wel een rol in de aanloop naar het incident. ,,De laatste van drie races werd afgelast, omdat het opwaaiende stof voor gevaarlijke situaties zorgde. Zij eiste 10 euro van het inschrijfgeld terug.''

De jonge vrouw stormde de frituurkraam in waar Mes op dat moment aan het werk was. ,,Haar vriend probeerde haar tegen te houden. Mijn man heeft ze beiden uit de frituur gezet.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland