Volledig scherm
PREMIUM
De rotonde in de N324 bij Schaijk. Vrachtwagens die over deze weg rijden moeten wellicht in de toekomst tol gaan betalen. © Peter van Huijkelom

Mogelijk vrachtwagenheffing op N324 tussen Oss en Grave

GRAVE / SINT HUBERT  - Vrachtwagens die vanaf 2023 op de N324 tussen Grave en Oss rijden zullen wellicht een heffing moeten betalen. De weg gaat mogelijk onderdeel uitmaken van een netwerk waar minister Van Nieuwenhuizen in november vorig jaar mee heeft ingestemd.

In Sint Hubert maakt men zich nu al zorgen over die heffing. De vrees bestaat dat de leefbaarheid in het dorp, door de drukte op de N264 dwars door het dorp, verder in het geding zal komen. Gevreesd wordt dat vrachtverkeer vanwege de heffing andere routes zal gaan kiezen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Hände hoch’ met Amerikaanse tongval: verovering brug bij Grave groots herdacht
    VIDEO

    ‘Hände hoch’ met Amerikaan­se tongval: verovering brug bij Grave groots herdacht

    GRAVE - Slechts zestien man waren er in 1944 voor nodig om de brug over de Maas bij Grave te veroveren. Onder leiding van luitenant John Thompson veroverden ze razendsnel en met maximaal verrassingseffect de oversteek op de Duitse bezetter: één van de successen van operatie Market Garden. ,,Dit jaar herdenken we dat groter dan gewoonlijk’’, zegt organisator Evert Vos. ,,Het is immers maar één keer 75 jaar geleden.’’

Maasland