Volledig scherm
De optocht in Grave gaat dit jaar alleen nog door de straten in het centrum. © Ed van Alem

Nieuwe route voor carnavalsoptocht in Grave

GRAVE  - De route van de carnavalsoptocht in Grave, op maandag 4 maart, is anders dan de voorgaande jaren. De stukken die gaan over de drukke doorgaande wegen, de Arnoud van Gelderweg en de Elisabethstraat, zijn uit de route gehaald. 

Deze nieuwe route is mede tot stand gekomen na een bijeenkomst met de optochtdeelnemers. De nieuwe route is nu eenvoudiger en korter. De start van de optocht is op de Lunette en eindigt bij het bord ‘Einde optocht’ op de Trompetterstraat.

Nieuw is dit jaar ook de plaats van het prinselijk defilé. De prins en jeugdprins openen zoals gebruikelijk de optocht. Daarna stellen ze zich op in de Hoofschestraat voor het defilé. 

De route dit jaar: Start Lunette/Ravelijn, Koninginnedijk, P. v/d Elzenstraat, St. Henricusweg, Trompetterstraat, Hoofschestraat met het defilé voor de Prinsen, Ruyterstraat, Maasstraat, Rogstraat, Klinkerstraat, Trompetterstraat (tot bord ‘EINDE OPTOCHT’).

Inschrijven voor deelname aan de optocht kan alleen  via website www.pothuusburg.nl tot zondag 3 maart 12.00 uur. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland