Een bord in Grave dat de richting naar Oss wijst. Oss zelf wijst een fusie met Grave af.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bord in Grave dat de richting naar Oss wijst. Oss zelf wijst een fusie met Grave af. © Ed van Alem

Oss zit niet op Grave te wachten

OSS / GRAVE - Een fusie van Grave met de gemeente Oss? Niet logisch, concluderen burgemeester en wethouder van Oss.

14 reacties

 • Loet

  12 maanden geleden
  Op zich is de strijd tegen het systeem en tegen de democratie sympathiek die Grave voert, maar je moet wel realistisch blijven. Of je gaat op in de gemeente LVC, of je gaat op in een andere gemeente. Wat win je ermee? Zorg er nou voor dat je ergens bij komt waar je op zn minst serieus genomen wordt. Zo slecht is het LVC niet voor Grave.
 • JMc

  12 maanden geleden
  of hoort juist bij Cuijk, kan geografisch ook en gezien de laatste jaren, politiek-economisch meer voor de hand liggend. Daar gaat het mis, dat idee van het zo anders zijn en daarmee een status aparte in te kunnen innemen, bijzonder!
 • JMc

  12 maanden geleden
  Niet nodig om te zeggen. Zou ridicule samenvoeging en daar hebben er al eentje van (Landerd) en een als plan (Uden/Landerd). Grave moet haar houding als enclave loslaten, geen cent te makke, gewoon aansluiten bij LvC. Beste voor de burger, partijsentimenten kosten geld.
 • de heer J. Zomers (67)

  12 maanden geleden
  Nederland is een land van cijfers en getallen.Heb even zitten rekenen... Grave 12.500 en Mill en Sint Hubert heeft 11.000 inwoners.Samen hebben ze 23.500 inwoners - ruim voldoende om zelfstandig te blijven.Dus...? Dit moet lukken want de gemeente Boekel heeft 11.000 inwoners en die mag zelfstandig blijven.
 • de heer J. Zomers (67)

  12 maanden geleden
  Het zal toch niet zo zijn... dat de Stad Grave zich dadelijk moet aansluiten bij het Dorp Cuijk en omstreken.Als dat gebeurt dan moet je de naam veranderen - geen ''Land van Cuijk'' maar ''Stad van Grave''. 
 1. Tienduizenden restaurants in Italië open ondanks verbod
  Play

  Tienduizen­den restau­rants in Italië open ondanks verbod

 2. Gommers: Je kunt een derde golf verwachten
  Play

  Gommers: Je kunt een derde golf verwachten

Maasland