Ben Peters bij het Gelderlander Nieuwscafé
Volledig scherm
PREMIUM
Ben Peters bij het Gelderlander Nieuwscafé © Ed van Alem

Oud-wethouder Ben Peters hield er al jaren rekening mee dat het voortijdig mis zou lopen in de coalitie van Grave

GRAVE - Elf dagen geleden hield het opeens op voor de Graafse wethouder Ben Peters. Na jarenlang actief te zijn geweest in de Graafse politiek moest hij op een regenachtige dinsdagavond aftreden. 

In overleg met zijn partij CDA. De raad werd het niet unaniem eens over de aankomende opiniepeiling over een mogelijke aansluiting bij fusiegemeente Land van Cuijk. Een unanimiteit die het CDA graag wilde vanwege het belang van dat besluit. 

,,Dat ik moest stoppen was een risico waar ik me vanaf dag één bewust van was’’, zei hij vrijdagmiddag in het Gelderlander Nieuwscafé. 

Dat risico was hem al duidelijk vanaf het moment dat hij in 2018 als wethouder aantrad. ,,Dat er een mogelijk verschil zou ontstaan tussen LPG en CDA zat er wel in.’’ Beide partijen dachten vanaf het begin anders over een mogelijke fusie met andere gemeenten, zegt hij. 

Quote

Grave moet vooruit. En er liggen zoveel kansen. Het is een aanwinst voor de gehele gemeente

Ben Peters, Oud wethouder gemeente Grave
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland