Matthieu van den Hurk uit Velp is ervan overtuigd dat de overheid de geitenhouders in 2010 een verkeerd advies heeft gegeven
Volledig scherm
PREMIUM
Matthieu van den Hurk uit Velp is ervan overtuigd dat de overheid de geitenhouders in 2010 een verkeerd advies heeft gegeven © Van Assendelft Fotografie / Jeroen Appels

‘Overheid in de fout tijdens Q-koortsepidemie’, Velpenaar stapt naar de rechter

De overheid heeft middenin de Q-koortsramp iets doms gedaan. Door geitenhouders het gebruik van extra stro te adviseren kon de levensgevaarlijke Q-koortsbacterie zich verder verspreiden. Dat meent Matthieu van den Hurk, die de staat voor de rechter daagt.

5 reacties

 • Eric van Schie

  2 jaar geleden
  Grote hoeveelheden stro gevuld met mest liggen vaak nog lang te broeden voordat het (wie weet waar) uitgereden wordt. De q-koorts bacteriën kunnen zelfs nog naar nu nu blijkt nog ruim 10 jaar gevaarlijk levend en overdraagbaar in de lucht. Mijn advies blijft om een ommetje te maken als er ergens een veld wordt omgeploegd.
 • sombodyEls

  2 jaar geleden
  Ik heb wel bewondering voor meneer v d Hurk. Goed bezig. Aanpakken die ondeskundige, zogenaamde proffesionels die onze regering vormen en die over onze gezondheid moeten waken. Fout op fout en de doofpot is nog lang niet vol.
 • Ook

  2 jaar geleden
  Ben het met u eens waarbij mij opvalt dat deze man een eigen financieel belang heeft bij zijn geklaag. Daardoor valt dit "geklaag" in feit onder de noemer reclame en verdient het dus geen nieuwsartikel, hooguit zou de man er een advertentie voor moeten betalen.
 • DeLachendePikolo

  2 jaar geleden
  Begin inmiddels beetje moe te worden van mensen die de overheid dagen. Lijkt haast verdienmodel achter te zitten. 
 • nietus

  2 jaar geleden
  Ook nu steekt de regeringen de kop in het zand als het gaat om zoönosen. Liever lockdowns en muilkorfjes dan het aanpakken van de vleesindustrie en handel.