Volledig scherm
De gebouwen van het voormalige verzorgingshuis Maaszicht aan de Oliestraat in Grave worden gesloopt. Momenteel gebeurt er echter vrij weinig. © Theo Peeters

Pauze bij werkzaamheden Prinsenstal Grave in afwachting van sloopvergunning

GRAVE - De sloop van de gebouwen van het voormalige verzorgingshuis Maaszicht in Grave is voorlopig even gestaakt. Het wachten is op een sloopvergunning.Geen machines met sloopkogels, geen mensen in witte pakken. Het lijkt erop alsof de werkzaamheden bij Prinsenstal in Grave stil zijn gelegd. Het is er rustig.

Zo rustig, dat het zelfs vragen opleverde van de Graafse raadsfracties Keerpunt 2010 en VPGrave.

Asbest

Maar de werkelijkheid is dat er gewoon even een pauze van de werkzaamheden is ingelast. ,,Omdat het verwijderen van asbest sneller is gegaan dan verwacht en omdat we nu pas de sloopvergunning krijgen”, legt Arno van Tilburg van projectontwikkelaar Stam en De Koning uit. ,,Het duurde even voordat we de sloopvergunning hadden, omdat dit deel van Grave met Prinsenstal formeel een beschermd stadsgezicht was. Dat moest eerst gewijzigd worden.”

Als de sloopvergunning binnen is, wordt bij de Brugstraat in het vestingstadje begonnen met slopen en ligt dat deel nog voor de komende bouwvak in juli plat.

April

,,In april volgend jaar gaan we naar verwachting beginnen met het verwijderen van de twee bovenste verdiepingen van de Maaszichtflat”, aldus projectontwikkelaar Van Tilburg.

In dit deel van Grave komen straks vooral huur- en koopappartementen terug.

Volledig scherm
© Theo Peeters
Volledig scherm
© Theo Peeters
Volledig scherm
© Theo Peeters
Volledig scherm
© Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland