Digitale raadsvergadering in Grave via zoom van afgelopen dinsdag.
Volledig scherm
PREMIUM
Digitale raadsvergadering in Grave via zoom van afgelopen dinsdag. © Theo Peeters

Politieke crisis: D66 keert voorlopig niet terug in de gemeenteraad van Grave

GRAVE - Een gemeenteraad van veertien, in plaats van vijftien leden. In Grave zullen ze het er voorlopig mee moeten doen. Marion Wierda van D66 wil voorlopig geen deel meer uitmaken van de gemeenteraad en de commissies. De gang van zaken tijdens de vergadering van dinsdag, waarbij de voltallige oppositie uit onvrede vroegtijdig de raadsvergadering verliet, was wat haar betreft de druppel die de emmer deed overlopen.

3 reacties

 • Ook

  1 week geleden
  1) De problemen van Grave zijn inmiddels zo groot dat welke uitslag dan ook van de raadpleging, hierin geen verandering meer zal kunnen brengen. 2) WIERDA is gekozen om een taak uit te voeren, als ze dat niet meer wilt dient ze ontslag te nemen, nu offert ze een recht om vertegenwoordigd te worden van haar kiezers op aan haar eigen persoonlijke opvattingen, dat is evenmin democratisch. 3) BANNINK & BANNINK en LITJENS zouden moeten opstappen, zij hebben inmiddels genoeg ellende aangericht.
 • WMJF Rijdt

  1 week geleden
  Een heldere zet van mevrouw Wierda maar helpen of effect hebben zal het niet. De starheid en arrogante opstelling van de coalitie zal niet wijzigen.
 • de heer Jan Zomers (68)

  1 week geleden
  Met het vertrek Marion Wierda van D66 daalt het aantal raadsleden van 15 naar 14. Op zich is dit niet verkeerd - hierdoor wordt het allemaal een beetje overzichtelijker.
 1. Man zwaargewond bij bedrijfsongeval in Laag-Soeren
  Play

  Man zwaarge­wond bij bedrijfson­ge­val in Laag-Soe­ren

 2. Bruls: 'Avondklok is zwaarste maatregel'
  Play

  Bruls: 'Avond­klok is zwaarste maatregel'

Maasland