Volledig scherm
David van Steen, de zoon van Frans, op de veerpont waarmee tijdens Open Monumentendag mensen overgezet worden van Grave naar Nederasselt. © Theo Peeters

Pontjes bij Grave en Overasselt krijgen vuurdoop voor vaste veerverbinding

GRAVE/ OVERASSELT - Dankzij Gravenaar Frans van Steen vaart er dit weekend een pontje tussen Grave en Nederasselt en tussen Overasselt en Gassel. Ter ere van de Open Monumentendagen kunnen belangstellenden gratis naar de overkant op zaterdag en zondag.

Volledig scherm
Frans van Steen aan het roer van de pont tussen Gassel en Overasselt. © Theo Peeters

Een voorproefje, want vanaf volgend jaar april hoopt Van Steen zelfs ieder weekend zijn twee opgeknapte boten tussen de Maasoevers te laten pendelen.

Een plan waar zowel de gemeente Heumen als de gemeente Grave enthousiast over is, net zoals Frans van Steen zelf. ,,De aanlegplekken moeten wel aangepakt worden, die zijn wat verwaarloosd. Als we daar een beetje in gesteund worden, komt het wel goed met ons initiatief.’’

De pont is flink in trek
Zeker het veer tussen Grave en het 17e-eeuwse vestingwerk De Coehoorn aan de oever van Nederasselt blijkt op zaterdag al flink in trek te zijn. Iedere keer als zoon David van Steen een ruime handvol mensen afzet, staat de volgende groep alweer klaar om op te stappen.

Volledig scherm
© Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland