Gedeputeerde Wil van Pinxteren (Lokaal Brabant).
Volledig scherm
PREMIUM
Gedeputeerde Wil van Pinxteren (Lokaal Brabant). © copyright Marc Bolsius

Provincie neemt de regie: ‘We zijn teleurgesteld in de prestaties van Grave’

GRAVE - ,,We zijn teleurgesteld in de prestaties van Grave.” Zo reageert gedeputeerde Wil van Pinxteren (Lokaal Brabant) op de politieke crisis waarin de gemeente Grave terecht is gekomen. Van Pinxteren, die openbaar bestuur en regionale samenwerking in portefeuille heeft, doelt op het financieel toezicht vanuit Den Bosch op het Maasstadje. 

12 reacties

 • de heer Jan Zomers (68)

  3 dagen geleden
  Een voorbeeld hoe het niet moet. In 2003 is gemeente Stad Ravenstein bij Oss gekomen - met als naam Gemeente Oss. Fout... indien ze de nieuwe gemeente niet Oss maar Ravenstein hadden genoemd dan was Oss een STAD geworden, nu is en blijft het een dorp.
 • de heer Jan Zomers (68)

  3 dagen geleden
  Zal een voorbeeld geven voor Gelderland. Wijchen komt over 5 jaar bij Nijmegen (stadsrechten) - dit is goed nieuws voor de gemeente en ook goed nieuws voor de inwoners van Wijchen. Hierdoor wordt het dorp Wijchen in 2026 een stad.
 • de heer Jan Zomers (68)

  3 dagen geleden
  Samenvoeging met Grave heeft een belangrijk pluspunt, zowel voor Land van Cuijk als voor Uden/Landerd. Op het moment dat je Grave mee laat doen dan verkrijg je als nieuw gemeente STADSRECHTEN, dit verhoogt je aanzien niet alleen in de provincie ook landelijk.
 • de heer Jan Zomers (68)

  3 dagen geleden
  @Ook u stelt een goede vraag - beide opties zijn mogelijk: 1. aanschuiven bij Land van Cuijk maar dan moeten we de naam Land van Cuijk gaan wijzigen in: 'Stad van Grave' of zoals u zegt gemeente 'Stad aan de Maas'. 2. aanschuiven bij Uden/Landerd is ook een goede optie waarbij de reeds gekozen naam gemeente 'Maashorst' uitstekend past bij Grave.
 • Ook

  7 dagen geleden
  @ Jan Zomers: Nu pleit u weer voor Maashorst als naam en vorige week nog voor Stad aan de Maas, u blijft maar veranderen van mening telkens wanneer u commentaar krijgt. Wat is nu echt uw standpunt of bent u gewoon een windvaan?
 1. Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig
  Play

  Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig

 2. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

Maasland