Volledig scherm
Een van de autobranden waarvoor de brandweer van Grave de afgelopen jaren moest uitrukken. © SK-Media

Pyromaan Grave langer vast voor autobranden

DEN BOSCH/GRAVE - De 57-jarige inwoner van Grave die verdacht wordt van twaalf autobranden de afgelopen vijf jaar in het vestingstadje, zit nog zeker tot 3 oktober vast. 

Dat zegt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Den Bosch. Dan moet de man, aldus justitie, zich voor de rechtbank verantwoorden in een zogeheten proforma-zitting. Inhoudelijke behandeling van de zaak volgt later. De laatste autobrand was eind mei in de Sint Elisabethstraat.

Doodsangsten

Maandagochtend 24 juni hield de politie de man uit Grave thuis aan. Bij een van de autobranden in Grave, februari dit jaar, moesten bewoners van een appartementencomplex doodsangsten uitstaan. Het vuur dreigde over te slaan naar de woningen, waarvan ramen gesprongen waren door de hitte en rolluiken gesmolten.

De branden, die zich onregelmatig en met lange tussenpozen voor deden, zorgden voor veel onrust onder inwoners. De 57-jarige Gravenaar wordt ook verdacht van bedreiging van zijn buurvrouw in mei dit jaar.

Verheugd

Burgemeester Lex Roolvink reageerde verheugd op de aanhouding van de verdachte. Roolvink had de politie gevraagd alles op alles te zetten om degene die achter de serie autobranden zit op te pakken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland