Raddraaiers in beeld, toch is overlast buslijn 99 moeilijk te stoppen

VideoGRAVE - Fysieke intimidatie, verbale agressie en weigeren te betalen: de overlast op buslijn 99 (Uden-Nijmegen) die zo’n 25 asielzoekers de laatste maanden veroorzaken, blijkt moeilijk te stoppen. Daarom is er half februari een overleg met alle betrokkenen. 

Volledig scherm
Buslijn 99 op het station in Nijmegen. © Tom Hessels

,,Ik zat een keer in de bus van Uden naar Nijmegen toen de chauffeur in Grave weigerde verder te rijden omdat passagiers niet wilden betalen”, vertelt een reiziger.

,,Hij nam contact op met iemand van de busmaatschappij, die zei dat hij toch moest rijden. En dat er niemand was voor assistentie. Nogal sneu voor die chauffeur.”

Enkele tientallen passagiers die bij het asielzoekerscentrum in Grave instappen, veroorzaken al langere tijd problemen. Herman de Gooijer van vervoerder Connexxion, samen met Arriva actief op buslijn 99, zegt dat het aantal incidenten na een relatief rustige zomer flink is toegenomen.

,,Tegen het einde van het jaar was de overlast zo groot, dat we meer van onze beveiligers op deze lijn hebben ingezet. Dat is nodig om de chauffeurs veilig hun werk te kunnen laten doen. En om de overlast voor reizigers te beperken.”

  1. Jacques Leurs heeft er geen zin meer in: Voorzitter Keerpunt 2010 in Grave stapt op
    PREMIUM

    Jacques Leurs heeft er geen zin meer in: Voorzitter Keerpunt 2010 in Grave stapt op

    GRAVE - Jacques Leurs, voorzitter en oprichter van de Graafse partij Keerpunt 2010 stapt met onmiddellijke ingang op. Dat heeft hij dinsdagavond na afloop van de gemeenteraadsvergadering besloten. ‘Ik heb vanavond besloten om mijn voorzitterschap van Keerpunt 2010, zwaar teleur(s)gesteld in het gedrag van Ben Litjens, met onmiddellijke ingang neer te leggen', is de eerste reactie van Leurs.

Maasland