Volledig scherm
Burgemeester Marleen Sijben uit Sint-Anthonis doopt de nieuwe boot van reddingsbrigade Erica. © Theo Peeters

Reddingsbrigade Erica kan weer redden in Land van Cuijk

GRAVE  - Reddingsbrigade Erica heeft een nieuwe boot. De vijf gemeentes in het Land van Cuijk hebben de subsidiëring op zich genomen.

 De regionale brigade dreigde in een zwart gat te vallen.Twee jaar geleden stuurde Erica-voorzitter Paul Verhoeven nog een brandbrief naar de vijf gemeenten. Door een veranderde opzet van de reddingsbrigades in Nederland, kwam de organisatie bij de regionale brandweer te liggen. De enige boot die Erica had raakte de brigade kwijt. Maar de brief was niet aan dovemansoren gericht. De gemeenten namen de subsidiëring die Erica kwijt raakte over.

Prikkeldraad

,,We hebben nu een mooie aluminium boot die we ook bij overstromingen kunnen inzetten. Heb je een opblaasboot en vaar je over prikkeldraad, dan ben je snel klaar”, weet Verhoeven.

Volgens Koen Breedveld, directeur van Reddingsbrigade Nederland, goed dat Erica weer kan redden. ,,Vorig jaar zijn er in Nederland 120 mensen verdronken. Dat waren er 30 meer dan het jaar daarvoor. Het geeft de noodzaak van een goed toegeruste reddingsbrigade aan”, zei Breedveld. Burgemeester Marleen Sijbers van Sint Anthonis had de eer de nieuwe boot ‘Land van Cuijk nul negentien’ te dopen.

De champagne spoot niet uit de fles zoals Max Verstappen dat kan laten gebeuren. Maar met een welgemeend ,,Wij wensen u en uw bemanning een behouden vaart en een goede thuiskomst”, kan met de nieuwe snelle boot weer veilig gered worden.

Quote

,Vorig jaar zijn er in Nederland 120 mensen verdronken. Dat waren er 30 meer dan het jaar daarvoor.

Koen Breedveld, Directeur van Reddingsbrigade Nederland
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland