Volledig scherm
PREMIUM
Vrijdaginterview: Ronald Karsmakers voorzitter van de Pinksterfeesten Grave. © Theo Peeters

Ronald Karsmakers over de Pinksterfeesten in Grave:‘Een feestje ga ik niet uit de weg’

VrijdaginterviewGRAVE - Zeven jaar geleden waren de Pinksterfeesten in Grave op sterven na dood. Een groep van vijf Gravenaren, met Ronald Karsmakers als voorzitter, nam de organisatie over. Met succes. Komende dagen bruist Grave weer. Karsmakers is een echte Brabander die wel van een feestje houdt.

Het zijn de pretogen, zijn gulle lach en zijn hele postuur die feesten uitstralen. Dus wie is er beter geschikt om leiding te geven aan de organisatie van de Pinksterfeesten?

Ronald Karsmakers, een controlefreak zoals hij zelf zegt, heeft zeven jaar geleden de Pinksterfeesten met een organisatiecomité nieuw leven ingeblazen. Met succes. Van vrijdagavond tot maandagmiddag is er in het Maasstadje, dat toch al veel evenementen kent, dagelijks wat te doen.

Dan kan het niet anders, jij houdt wel van een feestje?

,,Ja klopt. Ik hou wel van gezelligheid. Muziek, een bacootje, dan heb ik het wel naar mijn zin. Ik zoek de feesten wel op. Bang om iets te missen, denk ik. Al moet ik zeggen dat het wel minder is dan vroeger. Misschien de leeftijd?

Maar je kan wel zeggen dat ik wat dat betreft voor honderd procent een echte Brabander ben. Alleen carnaval is niet aan mij besteed. Dat is een feest waarbij mensen denken dat alles mag en alles kan. Daar houd ik niet van.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland