Volledig scherm
Door een fietsbrug over De Raam kunnen schoolgaande kinderen straks veiliger bij de nieuwe school komen. © Theo Peeters

Ruim een miljoen nodig voor fietsbrug in Grave

GRAVE  - Er is ruim een miljoen euro nodig voor de aanleg van een fietsbrug over het riviertje De Raam in Grave. Die brug moet zorgen voor een veiligere route naar de nieuwe Brede School De Graaff, waar de basisschool De Sprankel en Hartenaas in gehuisvest zijn.

In het voorstel dat het college van burgemeester en wethouders naar de raad stuurt, wordt gezegd dat er mogelijk een deel van de kosten betaald zal worden door de provincie. Die bijdrage zou ruim 4 ton kunnen bedragen. De investering die de gemeente dan zelf nog moet doen bedraagt dan nog 570.000 euro. Daarvoor wil het college een greep in de reserves doen. Voor de aanleg van een fietspad langs de Jan Luijkenstraat moet de gemeente nog eens 145.000 euro neertellen. Voor die bedragen moet de gemeenteraad nog goedkeuring verlenen.

Subsidie

Volgens de gemeente is de kans op een bijdrage vanuit Den Bosch het grootst wanneer er gekozen wordt voor een losse fietsburg, naast de bestaande brug in de Stoofweg. De nieuwe brug wordt dan voor fietsverkeer in twee richtingen. Een eerder plan voor een extra brug over het riviertje De Raam ter hoogte van het voormalige gebouw van Hartenaas heeft de gemeente al laten varen.

Het duurt nog ruim een jaar voordat met de aanleg van de brug begonnen kan worden. Vorige week hebben de twee basisscholen al hun intrek genomen in het nieuwe gebouw De Graaff. De officiële opening van het gebouw zal naar verwachting in oktober plaatsvinden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland