Volledig scherm
De poster van de voorstelling Sinterfeest. © Wolkentheater

Sinterfeest met ongeschminkte pieten in azc's

GRAVE - De kinderen in 28 aszielzoekerscentra (azc's) in Nederland worden vanaf maandag 21 november getrakteerd op de sinterklaasvoorstelling Sinterfeest. Het is een voorstelling van het Wolkentheater, dat al twintig jaar voorstellingen maakt voor vluchtelingenkinderen. Dat gebeurt met ongeschminkte pieten.

Twee jaar geleden besloot het gezelschap al de pieten niet meer te schminken. In het Sinterfeest zijn het vrolijke clownsfiguren die muziek maken en grappen uithalen met de kinderen en met Sinterklaas. De eerste voorstelling is op maandag 21 november, 's middags in het azc in Grave, 's avonds in Velp.

De daaropvolgende dagen wordt de voorstelling in nog eens 26 azc's gegeven, ook in Wageningen, Arnhem, Aalten en Doetinchem.

Beslommeringen
Sinterfeest is bedoeld om de kinderen, veelal met een traumatisch verleden, even uit de beslommeringen van alledag te halen. De voorstelling is voor iedereen te volgen omdat er vooral gecommuniceerd wordt met gebaren, beweging en muziek.

Het Wolkentheater is in 1993 opgericht door Adrijan Siniša Rakić, vluchteling uit voormalig Joegoslavië.

De speellijst in azc's in het verspreidingsgebied van De Gelderlander. Let op: de voorstellingen zijn niet openbaar:

Grave, maandag 21 november Velp, maandag 21 november Wageningen, dinsdag 22 november Arnhem, dinsdag 22 november Aalten, woensdag 30 november Doetinchem, woensdag 30 november

Klik HIER voor alle informatie over de voorstellingen.

Maasland