Eerdere drukte bij de Graafse sluis.
Volledig scherm
PREMIUM
Eerdere drukte bij de Graafse sluis. © Ed van Alem

Sluis bij Grave laat hopelijk na middernacht weer schepen door, stremming sinds zondagavond

updateGRAVE - De sluis bij Grave zal vanaf middernacht weer schepen kunnen doorlaten. Daarvoor wordt de oude cilinder teruggeplaatst, in de hoop de sluis weer operationeel te krijgen. Dan wordt eerst proefgedraaid. ,,Wanneer alles goed functioneert kan de sluis niet veel later weer in gebruik worden genomen”, liet Rijkswaterstaat maandagavond weten.

7 reacties

 • Japie lamers

  2 maanden geleden
  Als Rijkswaterstaat slim was hadden ze brug incl. sluizen vervangen voor nieuwe. Dit was op den duur goedkoper geweest en veel minder oponthoud. Dan had je 20 jaar zonder groot onderhoud verder gekund. Maar je ik hoor de protesten alweer, karakteristieke burg en sluizen!
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Vooruitdenken en Rijkswaterstaat horen niet bij elkaar.
 • Japie lamers

  2 maanden geleden
  Wat een blamage van Rijkswaterstaat, prulwerk. Er is toch niks makkelijker als een oliecilinder vervangen en in bedrijf nemen. Men had de sensor en ventielen van te voren kunnen testen. Maar dat krijg je als je vakmensen wegstuurt en kantoorvolk aanneemt.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  En er is in heel Nederland een gebrek aan personeel dat met de handen wil werken. Zou mooi zijn als de managers worden bijgeschoold naar techniek in plaats van bedenken hoe het werk moeten worden verdeeld,
 • A.M. Berben

  2 maanden geleden
  Ik denk dat zich hier vooral het jarenlang maar bezuinigen op alles wat beweegt bij Rijkswaterstaat een grote rol speelt en ook nu nog steeds door gaat overigens. Kennelijk moeten er meerdere ernstige gebreken aan het licht komen voordat er budgetten structureel gaan worden opgehoogd en er ook weer meer personeel beschikbaar komt. Evenwel is dan al een goed deel van de reparatie- en vervangingscapaciteit bij de industrie weggevallen, want er werd nauwelijks meer iets afgenomen door RWS.