Bedenkelijke gezichten bij de LPG in Grave.
Volledig scherm
Bedenkelijke gezichten bij de LPG in Grave. © Ed van Alem

Stemmers Gelderlander-poll straffen LPG, VVD en Keerpunt af

GRAVE - Als er op dit moment in Grave gemeenteraadsverkiezingen zouden worden gehouden, dan zouden de LPG, VVD en Keerpunt 2010 samen slechts 20 procent van de stemmen halen. Nu hebben de drie partijen nog 8 van de 15 raadszetels. Dat blijkt uit een poll op de site van deze krant.

Mensen kunnen laten weten op welke partij ze nu zouden stemmen. Daarbij moet worden aangetekend dat de steekproef niet representatief is en dat ook mensen van buiten de gemeente Grave konden stemmen.

1700 keer ingevuld

In 24 uur werd de poll 1700 keer ingevuld. LPG, nu nog goed voor zes raadszetels, haalt nu maar 14 procent. Beide eenmansfracties VVD en Keerpunt 2010 maar 3 procent, onvoldoende om terug te keren in de gemeenteraad van Grave.

De drie partijen stemden dinsdag tijdens de raadsvergadering voor een opiniepeiling op 14 mei waarin de vraag wordt gesteld of de kiezers voor het behoud van de gemeente Grave zijn, ja of nee.

De andere partijen wilden eigenlijk een volksraadpleging op 18 maart, vroeg genoeg om nog aan te sluiten bij de gemeente Land van Cuijk in oprichting. Een peiling op 14 mei is, zoals het zich nu laat aanzien, te laat om op 1 januari 2022 aan te sluiten bij Cuijk, Boxmeer, Sint Anthonis en Mill en Sint Hubert.

Grootste partij

D66, nu maar een zetel, zou op dit moment de grootste partij worden met 27 procent van de stemmen. Tweede zou Liberaal Land van Cuijk worden met 23 procent. Opmerkelijk is dat Hennie Bongers van LLvC zich vlak na de verkiezingen zich losmaakte van Keerpunt 2010. VPGrave kreeg 16 en het CDA 14 procent van de stemmen. Dinsdag stapte CDA-wethouder Ben Peters op.

Maasland