Storm Dennis raast over Brabant: vrouw overlijdt na ongeluk met rukwind, woonboot zinkt, dak Gruyterfabriek opgetild

Storm Dennis zorgde zondag voor veel problemen in Brabant. Bomen waaiden om, een woonboot zonk en een jonge vrouw overleed na een ongeluk met een rukwind. Het was daardoor topdrukte bij de hulpdiensten. Het KNMI kondigde code geel af, omdat de windstoten 90 km/u haalden. Code geel geldt inmiddels niet meer voor Brabant. Hieronder zie je wat de storm veroorzaakte.

Een vrouw van 19 jaar is overleden nadat ze met haar auto tegen een boom reed, vermoedelijk door een rukwind
• Een woonboot in Den Bosch zinkt, maar de brandweer kan niks doen door de storm
• Het dak van De Gruyterfabriek, waar een deel van de redactie van het Brabants Dagblad is gevestigd, is opgetild door de storm. Geen zorgen: het maken van de krant van morgen gaat gewoon door
• Code geel is alleen nog van kracht in Limburg
• Met carnaval is het weer opnieuw onstuimig

Het KNMI heeft voor het grootste deel van Nederland code geel afgekondigd.
Volledig scherm
Het KNMI heeft voor het grootste deel van Nederland code geel afgekondigd. © KNMI

Vorige week was Ciara, vernoemd naar de populaire Ierse meisjesnaam, de eerste storm van dit seizoen voor ons land. Dennis was voorspeld minder heftig te worden dan de storm van vorige week. Maar ondanks de zachte temperatuur vandaag zijn de windstoten toch hard genoeg om de nodige schade te veroorzaken. De verwachting is dat de storm vanavond geleidelijk afneemt. In het zuiden raast Dennis het langst door, omdat de windstoten uit de zuidwestelijke richting komen. 

Een woonboot zinkt aan de Kerkhoekweg in Den Bosch. Door de storm kan de brandweer niet voorkomen dat de woonboot verder zinkt, omdat het te gevaarlijk is om naar binnen te gaan.
Volledig scherm
Een woonboot zinkt aan de Kerkhoekweg in Den Bosch. Door de storm kan de brandweer niet voorkomen dat de woonboot verder zinkt, omdat het te gevaarlijk is om naar binnen te gaan. © Meesters Multi Media

Bekijk in ons liveblog wat Dennis tot nu toe aanrichtte. 

Maasland