Een voorbeeld van de turbines die in de dode sluisbak bij Grave in de Maas zou komen te liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een voorbeeld van de turbines die in de dode sluisbak bij Grave in de Maas zou komen te liggen. © Fishflowinnovations

Streep door plan voor waterkrachtcentrale bij Grave: terugverdientijd is te kort

GRAVE/NEDERASSELT - De waterkrachtcentrale die gedacht was in in de sluis in de Maas tussen Grave en Nederasselt, komt er niet. De gemeente Heumen is gestopt met de aanvraag voor de  vergunning. 

14 reacties

 • J. Zomers (69)

  1 week geleden
  Dit wetende wacht ik nog even met het aanbrengen van zonnepanelen op mijn dak.
 • Jan den Tien

  1 week geleden
  Putman, de tijd om het terug te verdienen is te kort. Er is nu bijv. 3 jaar de tijd voordat de stuw vernieuwd moet worden, en er moet bijv 8 jaar activiteit zijn om de investering te kunnen terugverdienen Dus kom je tijd te kort...
 • H.G.C.M. Putman

  1 week geleden
  Ik begrijp de tekst niet helemaal. Normaal is de terugverdientijd te lang (het duurt te lang om het investeringsgeld terug te verdienen). Hier is de tvt meer dan 8 jaar. Wat zou de maximale tvt moeten zijn in deze situatie? Tekorte tvt levert de vraag op waarom er beperkingen zijn op sneller rendement.
 • A Geurts

  2 weken geleden
  Is het nou Links of Rechts?
 • Johann Janssen

  2 weken geleden
  Al die rechtse plannen leveren niets op en zorgen er alleen maar voor, dat de vogende generaties met de sores zitten. Horizonvervuiling, zonnewoestijnen enz. dit alles veroorzaakt door rutte 3 die op de zelfde voet doorgaat met rutte 4
 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.

Maasland