Stuntpieten bij intocht ‘uit het boekje’ in Grave

VIDEOGRAVE - Een intocht van Sinterklaas uit het boekje, zondagmiddag in Grave. Geen protesten of aanhoudingen zoals elders in het land van voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. Plus een zon die uitbundig scheen en een sint die, zoals het hoort, aankwam per stoomboot. 

Volledig scherm
Kinderen ontmoeten Sinterklaas op de Loswal in Grave. © Ed van Alem

Op de Loswal aan de Maaskade in Grave leek het drukker dan ooit. Veel mensen, jong en oud, waren afgekomen op het moment dat de  goedheiligman voet zette op Graafse grond. Burgemeester Lex Roolvink heette de sint zondag aan het begin van de middag eveneens hartelijk welkom. 

In Grave waar de zwarte pieten 'gewoon’ zwart waren, had Sinterklaas tachtig pieten meegenomen, onder wie ‘kunst- en vliegwerkpieten’. 

De vloot van de Spaanse kindervriend, met historische stoomboten van de vereniging Olie en Stoom, werd ook dit jaar in Grave begeleid door leden van watersportvereniging De Stuw.

Grave heeft ook dit jaar, zoals veel plaatsen in de regio, weer een Huis van Sinterklaas. Dat zit aan de Rogstraat 24. 

Volledig scherm
Stuntpieten op de Maas in Grave. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland