Tiende en laatste editie Ballonfestival Grave afgelast door te harde wind, zaterdag herkansing

VideoGRAVE - Het ballonfestival in Grave is vrijdagavond afgelast in verband met te harde wind. Normaal gesproken zouden er luchtballonnen de lucht in gaan, maar de organisatie vindt het bij deze weersomstandigheden onverantwoord.

‘Helaas we hebben tot het uiterste gewacht maar de wind speelt vandaag vals het waait te hard om veilig de lucht in te gaan! Ondanks dat is het nog wel gezellig en druk!', laat de organisatie van het festival weten op Facebook.

De organisatie hoopt dat de massaal toegestroomde bezoekers niet gelijk naar huis gaan, maar de jubileumeditie vieren. ,,Maar natuurlijk gaat onze verjaardag gewoon door met gezellige muziek!’’, laat de organisatie weten. Het is de tiende keer dat het festival gehouden wordt. De afgelasting is extra pijnlijk omdat het de laatste keer is dat het festival wordt georganiseerd.

In eerste instantie was de doorgang van het festival ook al twijfelachtig door het regenachtige weer, maar de organisatie gaf eerder op de vrijdag al te kennen dat de buien op tijd Grave voorbij zouden trekken.

Zaterdag kan het ballonfestival op voor een herkansing. De verwachting is dat het dan niet regent. Wel is er flinke wind voorspeld.

Het massaal toegestroomde publiek in Grave bij het Balonfestival
Volledig scherm
Het massaal toegestroomde publiek in Grave bij het Balonfestival © SK-Media
Veel bezoekers gaan naar huis, als het nieuws van de afgelasting bekend wordt.
Volledig scherm
Veel bezoekers gaan naar huis, als het nieuws van de afgelasting bekend wordt. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland