Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Lex Roolvink en Peter Siebers van het COA bij de ‘eerste’ steen voor nieuwe asielzoekerscentrum in Grave in 2015. © Ed van Alem

Uitbreiding azc in Grave nodig door extra toestroom

GRAVE - Er komt een uitbreiding van het asielzoekerscentrum in Grave. Dat betekent niet dat er meer asielzoekers komen dan de afgesproken maximale 600, maar er is meer ruimte nodig om dat maximum aantal mensen te kunnen huisvesten.

In Grave zitten in de gebouwen die ruim twee jaar geleden zijn geopend momenteel 552 asielzoekers. Daarmee is het azc naast de voormalige Generaal de Bonskazerne vol. Maar vanwege de grotere toestroom van vluchtelingen naar Nederland is de vraag naar extra onderdak gestegen. ,,Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft ons benaderd met de vraag of het aantal dat we nu opvangen kan worden opgehoogd naar 600”, zegt burgemeester Lex Roolvink. Grave heeft een contract met het COA voor maximaal 600 vluchtelingen. ,,Dat blijft ook het maximum”, benadrukt Roolvink.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland