Volledig scherm
PREMIUM
De Van Gogh luchtballon is gemaakt naar een zelfportret van Vincent van Gogh. © Johanna Strikwerda

Van Gogh-ballon wordt ware blikvanger in Grave

GRAVE - Een exclusieve luchtballon die alleen bij zeer speciale gelegenheden de lucht ingaat. Dat is de Van Gogh, een ballon gemodelleerd naar een beroemd zelfportret van Vincent van Gogh. Het gevaarte, dat wereldwijd veel belangstelling trekt, is vrijdag en zaterdag de grote blikvanger van het jaarlijkse Ballonfestival Grave.

Albuquerque, Leon (Mexico), Dubai, de Filipijnen, Israël: overal waar de Van Gogh wordt opgeblazen, stroomt het publiek toe, vertelt beheerder Ynte Kuindersma uit Joure. ,,Laatst in Israël stonden we elke dag op alle voorpagina's van de kranten", zegt hij. ,,En vorige week was ik voor overleg in Amsterdam met een groep Chinezen. Die vielen helemaal stil van verbazing toen ze de foto's van deze luchtballon op mijn telefoon zagen. Zoiets willen ze allemaal zien."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland