Leeg busstation Grave
Volledig scherm
PREMIUM
Leeg busstation Grave © Tom Hessels

Veel vrouwen voelen zich onveilig op donker busstation in Grave: ‘Echt een heel nare ervaring’

GRAVE - Auto’s razen voorbij. Het is er donker. Er lopen weinig mensen op straat. Als jonge vrouw wacht je ’s avonds liever niet in je eentje op het busstation in Grave. En door de overlast in buslijn 99 (Uden - Nijmegen) is het gevoel van sociale veiligheid niet beter geworden. 

Quote

Doe aangifte als er overlast is

Burgemeester Lex Roolvink

Mevrouw Verpoorten is een keer bespuugd op het busstation in Grave. ,,Vermoedelijk door een zwerver”, zegt de dame. ,,Echt een heel nare ervaring. Meer bushokjes zou mijn veiligheidsgevoel een stuk groter maken.” 

Ook Nina Zweers voelt zich geregeld onveilig op het busstation langs de N324. ,,Soms proberen mensen uit het AZC fietsen te stelen in het fietsenhok. Of zorgen ze voor overlast in buslijn 99. Maar ik ga ze er niet op aanspreken. Dan krijg ik een grote mond terug.”

Aangifte doet ze niet. ,,Dat heeft toch geen zin.” Deze mening wordt door meer Gravenaren gedeeld.  Daarom heeft burgemeester Lex Roolvink al vaker gezegd: ,,Doe aangifte als er overlast is.” Bij de politie en Handhaving en Veiligheid van de Gemeente Grave is bijna niets bekend over de hinder op het busstation: drie aangiftes van fietsendiefstal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland