Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Verdachte Grave weigert psychologisch onderzoek na ontucht met 13-jarig meisje

DEN BOSCH/ GRAVE - De 41-jarige Gravenaar, die in 2014 ontucht pleegde met een minderjarig meisje dat hij via de website 'Badoo' had ontmoet, vroeg het gerechtshof in Den Bosch vanmiddag in hoger beroep om een lichtere celstraf. De rechtbank in Den Bosch veroordeelde de man op 18 november 2016 tot een celstraf van 6 maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. De verdachte zou nu 'anders in het leven staan'.

De Gravenaar leek zijn rechtszaak dinsdagmiddag weinig serieus te nemen. De man lachte om vragen van het gerechtshof en wees op een brief van zijn collega's die het misbruik als een 'misstapje' omschreven. Een psychologisch onderzoek vond de man onzinnig en hij was ook niet van plan om hier aan mee te werken. Het contact met het minderjarig meisje 'was hem overkomen'. ,,Ik kwam haar toevallig tegen op Badoo’’, zei de verdachte. ,,Ik zit niet meer op internet. Dus dit kan niet meer gebeuren. Ik heb er ook geen belangstelling meer voor.’’

Quote

Ik zit niet meer op internet. Dus dit kan niet meer gebeuren. Ik heb er ook geen belangstel­ling meer voor.

Verdachte

Lacherig

Het gerechtshof wees hem op een eerdere veroordeling voor ontucht. ,,Het is u nu al twee keer 'overkomen’”, zei één van de raadsheren. ,,Wilt u niet weten waarom dat gebeurt? Je lost het probleem niet op door het internet niet meer op te gaan. Daarmee vermijd je het alleen maar.’’ De verdachte zei echter, opnieuw lacherig, dat er niets mis met hem was en dat hij 'er geen belangstelling meer voor had’. 

Zijn advocaat, D. Vong, vroeg om oplegging van een geheel voorwaardelijke celstraf. De verdachte zou op dit moment heel anders in het leven staan. Een celstraf zou ook grote problemen geven voor de vennootschap waar de Gravenaar één van de partners in was. Het Openbaar Ministerie 'had er niet zoveel vertrouwen in'. De advocaat-generaal vroeg om dezelfde straf als de rechtbank in eerste aanleg oplegde. Justitie wilde een signaal afgeven aan de samenleving en de verdachte: ‘Zo ga je niet met elkaar om’.

Tijdens zijn laatste woord verklaarde de Gravenaar dat hij wel degelijk spijt had. Uitspraak op 22 januari.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland