Volledig scherm
Basisschool De Sprankel wordt gesloopt. In juni moet de klus klaar zijn. © Theo Peeters

Voorlopig grasveld op plaats van basisschool De Sprankel in Grave

GRAVE - Vleermuizen hielden de sloop van de al een tijdje verlaten basisschool De Sprankel in Grave nog even tegen, inmiddels is er geen houden meer aan. Asbest schrikt de mannen in witte pakken in ieder geval niet af. Er wordt hard gewerkt om de school op een veilige manier met de grond gelijk te maken. 

De school maakt plaats voor woningbouw, al zijn er nog geen concrete plannen. Projectontwikkelaars werden eerder opgeroepen zich bij de gemeente Grave te melden als ze ideeën hadden. Maar herontwikkeling van het terrein kan volgens de gemeente nog een paar jaar op zich laten wachten.

Dat het schoolgebouw nu al plat gaat, heeft alles te maken met de te verwachten verloedering. Grave wil voorkomen dat het pand er troosteloos bij komt te staan en dat vandalen daar aanleiding in zien de boel te vernielen. Het duurt volgens planning nog tot eind juni voordat de klus klaar is.  Na de sloop wordt het terrein geëgaliseerd en met gras ingezaaid. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Hände hoch’ met Amerikaanse tongval: verovering brug bij Grave groots herdacht
    VIDEO

    ‘Hände hoch’ met Amerikaan­se tongval: verovering brug bij Grave groots herdacht

    GRAVE - Slechts zestien man waren er in 1944 voor nodig om de brug over de Maas bij Grave te veroveren. Onder leiding van luitenant John Thompson veroverden ze razendsnel en met maximaal verrassingseffect de oversteek op de Duitse bezetter: één van de successen van operatie Market Garden. ,,Dit jaar herdenken we dat groter dan gewoonlijk’’, zegt organisator Evert Vos. ,,Het is immers maar één keer 75 jaar geleden.’’

Maasland