Volledig scherm
Vrachtwagen vast op brug tussen Grave en Wijchen. © SK-Media

Vrachtwagen rijdt zich vast tegen dwarsligger, Thompsonbrug weer open

GRAVE/ WIJCHEN - Een vrachtwagen heeft zich vrijdagmorgen tegen 06.00 uur vast gereden op de Thompsonbrug in de N324 over de Maas, tussen Grave en Nederasselt. De combinatie bleef met een container haken aan een metalen dwarsligger van de brug. Vermoedelijk had de chauffeur de container niet helemaal omlaag gezet na het laden.

Daardoor stond de bak nog wat omhoog en raakte deze aan de bovenkant de brug meerdere dwarsliggers. De vrachtwagen, die reed in de richting van Wijchen, kwam daardoor vast te zitten en kon niet verder.

Ongedeerd
Niemand raakte gewond bij het eenzijdige ongeval, ook de chauffeur bleef ongedeerd. Een berger heeft de container verwijderd en de vrachtwagen van de weg gehaald.

Hele morgen dicht
De brug is de hele morgen dicht geweest voor verkeer en werd rond 13.30 uur weer opengesteld. Zwaar verkeer, zoals vrachtwagens en landbouwvoertuigen, mag er nog niet overheen, omdat de beschadigingen aan de staalconstructie aan de bovenzijde van de brug dusdanig zijn dat de veiligheid van de brug niet gegarandeerd kan worden, aldus Rijkswaterstaat.

Die doet nog onderzoek naar de exacte omvang van de schade aan de brug.

Maasland