Volledig scherm
© Persbureau van Eijndhoven

Werkstraf na mishandeling, vernieling en bedreiging in Grave

DEN BOSCH/GRAVE - Een 38-jarige Cuijkenaar heeft op 13 juli 2018 zijn ‘levensgezel’ in Grave opnieuw mishandeld. Dat stelde politierechter Donkersloot gistermiddag in Den Bosch. De man vernielde die dag ook de deur van het huis van zijn vriendin. Het leverde hem een werkstraf op. 

De Cuijkenaar vreesde dat zijn vriendin, met wie hij al jarenlang een lat-relatie had, was vreemdgegaan. Dit zou de aanleiding zijn geweest voor de ruzie, waarbij het slachtoffer hem ‘een duw’ zou hebben gegeven. Zelf gaf hij daarop ook ‘een douw’, die ‘via haar schouder in haar gezicht terechtkwam’. Daardoor ging haar mond bloeden.

Rechter Donkersloot legde een werkstraf van 40 uur op aan de verdachte, naast een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Hij gaf de man een extra lange proeftijd van 3 jaar, omdat hij zich al eerder aan geweld tegen het slachtoffer had schuldig gemaakt. Na dit eerdere, ernstiger incident, volgde de man al een anti-agressiecursus. ,,Die heeft mij wel geholpen”, zei de Cuijkenaar. ,,Normaal loop ik nu gewoon weg als ik boos ben. Maar deze keer voelde ik me bedrogen en lukte dat niet.”

De verdachte was aangeklaagd voor mishandeling, vernieling én de bedreiging van zijn vriendin. De Cuijkenaar zei onder meer tegen de vrouw dat ‘je heel veel pijn gaat lijden op de dag dat ik vrijkom’. Met een groot deel van de andere dreigementen was iets bijzonders aan de hand. De teksten waren namelijk afkomstig uit een lied van ‘Pad en Pudding’, waarin dit duo zingt: ‘Laat ze maar komen: we hebben messen van een halve meter lang’. 

Rechter Donkersloot had een filmpje van het lied gezien en vond dit zelf ook grappig. In deze situatie, kort na het vernielen van de deur en het geven van de klap, kon de tekst volgens hem desondanks wel degelijk bedreigend overkomen: niet voor het slachtoffer, maar voor de agenten die hem kwamen arresteren

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland