Volledig scherm
© ANP XTRA

Werkstraf voor dronken man die fietser op haar miste

DEN BOSCH/GRAVE - Een 41-jarige dronken Nijmegenaar ramde op 18 september 2016 met zijn auto gemetselde pilasters op de Handelstraat in Grave. De verdachte, die doorreed na deze aanrijding, kreeg dinsdag van de politierechter in Den Bosch een deels voorwaardelijke werkstraf en een rijontzegging van 7 maanden.

De Nijmegenaar miste 'op een haar na' een fietser, toen hij dronken met zijn auto door de Handelstraat reed. ,,Dat was al niet fraai”, zei politierechter T. Kraniotis gistermiddag tegen de verdachte. ,,Maar het had echt goed mis kunnen gaan.” De man reed na de aanrijding die volgde verder, tot hij gestopt werd door de politie. Agenten namen een blaastest af: de verdachte had ruim 795 microgram alcohol in zijn adem.

Hij kon zich er nog maar weinig van herinneren. ,,Ik ben hele stukken van die periode kwijt.” De Nijmegenaar was alcoholist en 2016 bleek voor hem een bijzonder slecht jaar. Hij had geen huis en leefde in zijn auto. De verdachte mocht niet met het voertuig rijden: zijn rijbewijs was al eerder ongeldig verklaard. Korte tijd na de botsing werd hij vanwege grote psychische problemen met spoed opgenomen in een kliniek.

Sindsdien gaat het beter met de verdachte. Hij begon vrijwillig aan een intensief behandeltraject en de man kreeg een 'beschermde woonplek' in Nijmegen. Vanwege die vooruitgang besloot de rechter niet de gebruikelijke celstraf op te leggen, maar slechts een werkstraf van 100 uur, waarvan de helft voorwaardelijk, naast een rijontzegging van 7 maanden. De verdachte gaf zelf aan dat hij nooit meer achter het stuur van een auto wilde plaatsnemen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland