Volledig scherm
In een woning aan de Burgemeester Raijmakerslaan in Grave is brand geweest. © SK Media

Woonhuis in Grave drie maanden op slot vanwege hennepkwekerij

GRAVE - Een woonhuis in Grave wordt drie maanden gesloten na de vondst van een professionele hennepkwekerij. Dit heeft burgemeester Lex Roolvink afgelopen maandag besloten.

Het pand aan de Burgemeester Raijmakerslaan kwam vorige maand in het nieuws vanwege een uitslaande brand. De vlammen waren ontstaan op de zolderverdieping, waar uiteindelijk ook de hennepkwekerij is gevonden.

Het is niet bekend waardoor de brand is ontstaan. Wel heeft het vuur ervoor gezorgd dat de politie alleen nog maar restanten van de kwekerij kon vinden. ,,Hoeveel planten er bijvoorbeeld stonden is niet bekend’’, aldus de politie.

Dat was reden genoeg voor Roolvink om de woning te sluiten. Het onderzoek naar de hennepkwekerij loopt nog. De politie heeft nog geen verdachten aangehouden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Hände hoch’ met Amerikaanse tongval: verovering brug bij Grave groots herdacht
    VIDEO

    ‘Hände hoch’ met Amerikaan­se tongval: verovering brug bij Grave groots herdacht

    GRAVE - Slechts zestien man waren er in 1944 voor nodig om de brug over de Maas bij Grave te veroveren. Onder leiding van luitenant John Thompson veroverden ze razendsnel en met maximaal verrassingseffect de oversteek op de Duitse bezetter: één van de successen van operatie Market Garden. ,,Dit jaar herdenken we dat groter dan gewoonlijk’’, zegt organisator Evert Vos. ,,Het is immers maar één keer 75 jaar geleden.’’

Maasland