Volledig scherm
PREMIUM
Martijn Tap: Initiatiefnemer van een handtekeningenactie om van kantine GVV’57 een wijkcentrum te maken. © Ed van Alem

Wordt de voetbalkantine van GVV’57 in Grave een wijkcentrum?

GRAVE - Gravenaar Martijn Tap luidt de noodklok. De wijk Grave-West zit vanaf zomer 2020 zonder wijkcentrum. Nu is de kantine van voetbalclub GVV’57 een tussenoplossing, maar de club verhuist naar Sportpark Kranenhof. 

De kantine verdwijnt en daarmee ook de plek waar alle wijkbewoners samen komen. Dankzij een burgerinitiatief van Tap gaat de raad onderzoeken of de kantine omgebouwd kan worden tot wijkcentrum.

In weer en wind ging Gravenaar Martijn Tap langs de deuren om handtekeningen te verzamelen. Hij wil de kantine van GVV’57 aan de Dr. Wierstraat ombouwen tot wijkcentrum. Deze staat vanaf aankomende zomer leeg en wordt nu al deels gebruikt voor wijkinitiatieven, zoals de koningsspelen van basisscholen in de wijk of bingo-avonden.

350 handtekeningen

Uiteindelijk haalt Tap ruim 350 handtekeningen op. Genoeg voor een burgerinitiatief in Grave, waar een minimum van 25 geldt. ,,Het probleem van verdwijnende wijkcentra speelt al jaren in Grave. Zeker na de sluiting van de Westhoek.’’

In 2012 sloot Grave de wijkcentra Esterade (dat uiteindelijk open is gebleven door een burgerinitiatief), Katrien en Westhoek. Dit om de komst van verzorgingstehuis Catharinahof mogelijk te maken. Met het achterliggende idee dat alle wijkraden terecht konden in ditzelfde Catharinahof. ,,Maar dat is helemaal aan de andere kant van Grave, terwijl een wijkcentrum midden in de wijk moet zitten’’, zegt Tap. ,,De oudere inwoners gaan daar echt niet naar toe. Die willen in de buurt blijven.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland