Volledig scherm
Theo Diepenbrock. © Theo Peeters

Zanger Theo Diepenbrock overleden

GRAVE – Zanger Theo Diepenbrock (85) is overleden. Zijn grootste hit was Oh Darling (when we are together, I kiss you te pletter) in 1978.

Diepenbrock werd in 1932 op de Biesselt (Mook) geboren. Hij groeide op in een gezin met achttien kinderen. Op jonge leeftijd leerde hij accordeon spelen, en op zijn 14e trad hij voor het eerst op. 

Theo Diepenbrock werkte in verschillende Groesbeekse fabrieken voor hij in 1956 naar Sint Agatha verhuisde. Met zijn vrouw Toos verhuisde hij later naar Oeffelt, waar hij lang woonde.

Koos Alberts

Onder de naam De Pippo's vormde Diepenbrock in de jaren vijftig zijn eerste band. Zijn eerste single is van 1965: Tango der Liebe. Later werd hij leider van het beroepsorkest Theo en zijn Troubadours. Met Marjan Kampen vormde hij het duo Theo en Marjan. Samen maakten ze een landelijke hit: Schat weet je dat.

Internationale bekendheid kreeg Diepenbrock in 1978 met zijn grootste hit. Oh Darling (when we are together, I kiss you te pletter) stond tien weken in de Top 40.

Diepenbrock schreef in zijn muzikale loopbaan zo'n driehonderd liedjes,  onder andere voor Koos Alberts en The Sunstreams. De laatste jaren woonde Theo Diepenbrock met zijn Toos in Grave, waar hij nog regelmatig op zijn geliefde accordeon speelde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland