Volledig scherm
Hulpdiensten bij het azc in Velp na het steekincident. © SK-Media

Zwaargewonde bij steekpartij op azc, twee verdachten vast

GRAVE - Bij een steekpartij in het asielzoekerscentrum in Grave is vanavond een persoon ernstig gewond geraakt. Volgens de politie gaat het om een jonge beowoner van het azc. Het incident gebeurde rond 20.30 uur op het complex aan het Intendanceplantsoen in Velp.  

Hulpdiensten rukten massaal uit, waaronder een mobiel medisch team per traumahelikopter. Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. 

De politie meldde kort na 21.00 uur via Twitter dat er nog werd gezocht naar de dader. Een uur later bleek dat twee personen als verdachte zijn aangehouden. 

Eerder op de dag was er ook al een ernstig steekincident op het azc in Middelburg in Zeeland

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Werk aan de winkel richting nieuwe gemeente voor Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis
    PREMIUM

    Werk aan de winkel richting nieuwe gemeente voor Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis

    BOXMEER/ CUIJK/ SINT ANTHONIS - Een gemeente van 65.000 inwoners met één burgemeester en maximaal zeven voltijds, of acht fulltime en parttime, wethouders en 33 gemeenteraadsleden. Dat ontstaat wanneer de gemeenten Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis per 1 januari 2022 één grote gemeente vormen. Nu tellen de drie gemeenten totaal nog drie burgemeesters, drie gemeentehuizen, tien wethouders en 55 gemeenteraadsleden.

Maasland