Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

De Kneek dronk tien fluitjes, klaagde over de staat van het land en dan ging hij weer naar huis

column hanneke hendrixHet is zo’n week. Alles valt om, gaat stuk of werkt ineens niet meer goed. Alles wat ik aanschaf past niet of doet het minder dan ik dacht. Mijn fijne puntenslijper kwijt, het huis blijft maar een zooi en een kras gereden op de auto. Zo’n week. 

 1. Ik weet niet of ik anders was geworden als mijn broers me gewoon naar de New Kids On The Block hadden laten luisteren
  PREMIUM
  column Hanneke Hendrix

  Ik weet niet of ik anders was geworden als mijn broers me gewoon naar de New Kids On The Block hadden laten luisteren

  In mijn nieuwe hele ouwe Toyota Yaris heb ik, buiten een prehistorische achteruitrijcamera die aanspringt als je al ingeparkeerd bent, alleen maar een cassettedeck. En hoewel ik van M. een halve schoenendoos cassettes kreeg een paar weken terug, heb ik ineens intens spijt dat ik die grote doos bandjes die ik sinds mijn jeugd overal mee naartoe sleepte bij een verhuizing, een paar jaar geleden heb weggegooid.
 2. De ontplofte mondkapjesbaard te lijf gaan met de houten kam. Ik ga even in winterslaap
  PREMIUM
  Column Hanneke Hendrix

  De ontplofte mondkapjes­baard te lijf gaan met de houten kam. Ik ga even in winter­slaap

  ,,Ik ben dus al mijn mondkapjes kwijt.” ,,Ja, ik was ook al aan het zoeken.” ,,Ik had echt heel mooie. Met bloemen. Zwart. Ergens vond ik het ook wel fijn: een mondkapje. Dan ziet niemand in de supermarkt dat je nog allemaal slaapvouwen in je gezicht hebt. Of dat je nog appelstroop op je wangen hebt. Een flitsend mondkapje leidt af van de wallen onder je ogen. Heel handig.”