Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Mensen die aan een signeertafel komen vertellen welke stukken ze uit je boek héél anders hadden geschreven

column hanneke hendrix,,Dus u bent één van de schrijvers?”, vraagt de vrouw, terwijl ze fluks een stap in mijn aura zet. Ik knik. Ik heb altijd de neiging om te zeggen, als mensen vragen of ik een schrijver ben, dat ik eigenlijk gewoon een barvrouw ben. 

 1. Ik weet niet of ik anders was geworden als mijn broers me gewoon naar de New Kids On The Block hadden laten luisteren
  PREMIUM
  column Hanneke Hendrix

  Ik weet niet of ik anders was geworden als mijn broers me gewoon naar de New Kids On The Block hadden laten luisteren

  In mijn nieuwe hele ouwe Toyota Yaris heb ik, buiten een prehistorische achteruitrijcamera die aanspringt als je al ingeparkeerd bent, alleen maar een cassettedeck. En hoewel ik van M. een halve schoenendoos cassettes kreeg een paar weken terug, heb ik ineens intens spijt dat ik die grote doos bandjes die ik sinds mijn jeugd overal mee naartoe sleepte bij een verhuizing, een paar jaar geleden heb weggegooid.
 2. Mijn passie? Wat ik het liefst doe is op de bank liggen en eten
  PREMIUM
  column Hanneke Hendrix

  Mijn passie? Wat ik het liefst doe is op de bank liggen en eten

  ,,Er is geen water”, roept de man vanuit de badkamer. ,,Ga weg’’, roep ik halfslapend terug. Ik kan me er altijd over verbazen hoe ik twee persoonlijkheden heb: de persoon die ’s avonds (te laat) in bed stapt en monter de wekker om zes uur zet omdat er nog een deadline gehaald moet worden, en de persoon die ’s ochtends de wekker uitslaat en met een duivels galmende lach de avond-Hendrix uitlacht om weer verder te slapen.

Columns