Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Vroeger was het nog knus in de file

Column Hanneke HendrixIk sta in de file en ik ben aan de telefoon met Q. De regen slaat tegen de ramen, achter me flitst en toetert een vrachtwagen naar een vrachtwagen die aan de andere kant van de snelweg rijdt. Ik schrik zo erg dat ik bijna de vangrail in ga met mijn ouwe Toyota Yaris, een kruising tussen een skelter en een omafiets. 

 1. Ik zou een heel oenige overvaller zijn: ik krijg nog geen verpakking open, laat staan een kassa
  PREMIUM
  Column Hanneke Hendrix

  Ik zou een heel oenige overvaller zijn: ik krijg nog geen verpakking open, laat staan een kassa

  Ik sta met K. onder het overkappinkje van een tankstation, ieder een bekertje koffie in de hand. Het hoost. Het waait. We zijn op weg naar een klus. We staan daar, half in de regen, want we zijn te vroeg. En parkeren in Amsterdam is - ik weet ook niet hoe dat kan met de prijzen langs de snelweg - nog altijd stukken duurder dan een naar vanille ruikende emmer koffie uit de koffiemachine.
 2. Mijn garantie was verlopen op exact de dag dat mijn laptop stuk ging
  PREMIUM
  column Hanneke Hendrix

  Mijn garantie was verlopen op exact de dag dat mijn laptop stuk ging

  Ik wilde deze column beginnen met dat ik ergens gelezen had dat ze vroeger de overheid ervan verdachten straatverlichting aan te leggen om de burgers beter te kunnen bespieden. Maar ik kon me niet goed herinneren hoe dat vroeger nu precies was geweest, en dus opende ik Google op mijn aftandse laptop die bijna continu klinkt alsof er een helikopter in de kamer wil opstijgen (hierover later meer).