Een met onkruidverdelger glyfosaat bewerkt stuk grond langs de A1, in Wilp bij Deventer.
Volledig scherm
PREMIUM
Een met onkruidverdelger glyfosaat bewerkt stuk grond langs de A1, in Wilp bij Deventer. © FOTO HISSINK

Gemeenten leggen zelf verbod omstreden gif glyfosaat op: ‘zorgen over drinkwater’

DOETINCHEM - Een groeiend aantal gemeenten in Oost-Nederland wil het gebruik van de omstreden onkruidbestrijder glyfosaat - vooral bekend onder de merknaam Roundup -  verbieden op landbouwgrond die zij bezitten. Het gaat om percelen die verpacht worden aan boeren. 

73 reacties

 • Kennis

  8 maanden geleden
  het wordt tijd dat alleen nog biologisch wordt geboerd. OOK voor de gezondheid van de boeren zelf, in het Westland hebben 40% van de boeren vroegtijdig ernstige ziekten als kanker en dementie.  Dat is wetenschappelijk bewezen.
 • ikke

  10 maanden geleden
  Haha, dat is een goeie Hay, als we eerlijk vertellen dat met biologische productie de productie met minimaal 20% daalt, wie krijgt er in de toekomst dan nog wel eten en wie niet? Of we moeten heel veel hulp van Covid 19 houden, zodat de wereldbevolking met minimaal 20% krimpt...!! Ik denk dat de mensen bewust blijven kiezen voor veilig voedsel en ook voor iedereen genoeg voedsel, de gemiddelde inwoner van Nederland is niet zo hypocriet als jij, die geeft wel om de medemens!!
 • ikke

  10 maanden geleden
  Natuurlijk hoor je LTO daar niet over, want het is nergens aangetoond dat bio gezonder zou zijn, dus wat niet waar is gaat LTO ook niet verkondigen!!
 • ikke

  10 maanden geleden
  Tja, je hebt wetenschappers en je hebt "wetenschappers" en wie heeft er gelijk...!!
 • ikke

  10 maanden geleden
  Ik heb er geen problemen mee om mijn handen met glyfosaat te wassen, gebeurd niks met mij...! Het is veel minder schadelijk voor mijn lichaam als roken...!!
 1. Milieucriminelen komen te makkelijk weg, zegt OM: ‘Voor grote bedrijven stelt duizenden euro's boete niks voor’
  PREMIUM

  Milieucri­mi­ne­len komen te makkelijk weg, zegt OM: ‘Voor grote bedrijven stelt duizenden euro's boete niks voor’

  Verdachten van ernstige incidenten met milieuverontreiniging komen nog te vaak weg met een lichte straf. Dat zegt landelijk coördinerend milieuofficier Rob de Rijck van het Functioneel Parket, een onderdeel van het Openbaar Ministerie. Volgens hem gebeurt het nog te vaak dat ‘straffen bij zware milieudelicten niet recht doen aan de ernst van de criminaliteit’.