Minister Stientje van Veldhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Stientje van Veldhoven. © ANP

Gemeenten negeren afspraken tegen luchtvervuiling en vinden lucht al 'schoon genoeg’

DEVENTER - Weinig gemeenten in Oost-Nederland zitten te wachten op nieuwe afspraken over de aanpak van luchtvervuiling. Een derde gaat het Schone Lucht Akkoord met het rijk en provincies niet tekenen, ruim een kwart denkt er nog over na.

27 reacties

 • waakhond

  3 jaar geleden
  door het verhogen van de prijs voor het legen van de grijze afvalcontainer verbranden steeds meer renkumse paupers hun restafval in de allesbrander.
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Dit staat haaks op wat de milieugasten ons vertellen (wijs maken).Zij zeggen dat de lucht schoner moet... om de opwarming van de aarde te stoppen.Ze hebben ons in de tang... omdat het inderdaad warmer wordt zeggen ze dat de lucht schoner moet --> met als resultaat dat het warmer wordt. 
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Hoe schoner de lucht - hoe warmer het wordt.Omdat de lucht nu een stuk schoner is dan 30 of 50 jaar geleden... komen de zonnestralen minder gehinderd, feller en warmer op het aardoppervlak terecht.Let op mijn woorden, hoe schoner de lucht hoe warmer het wordt.
 • Wally

  3 jaar geleden
  Een jaar langer leven? Als je tenminste niet ergens anders aan dood gaat. Wat gaat ons dit kosten?
 • Marc

  3 jaar geleden
  Een goede houtkachel ruik je niet icm droog hout. Het zijn de alles stokers die r voor zorgen dat mensen er last van hebben.