Minister Stientje van Veldhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Stientje van Veldhoven. © ANP

Gemeenten negeren afspraken tegen luchtvervuiling en vinden lucht al 'schoon genoeg’

DEVENTER - Weinig gemeenten in Oost-Nederland zitten te wachten op nieuwe afspraken over de aanpak van luchtvervuiling. Een derde gaat het Schone Lucht Akkoord met het rijk en provincies niet tekenen, ruim een kwart denkt er nog over na.

Dat blijkt uit een peiling onder 88 gemeenten in Oost-Nederland door Het Schone Oosten, de onderzoeksredactie van de Gelderlander, de Stentor en de Twentsche Courant Tubantia. Donderdag debatteert de Tweede Kamer over het Schone Lucht Akkoord.

De meeste gemeenten die niet willen tekenen, zoals Almelo, Lochem en Boxmeer, zeggen dat de luchtkwaliteit in hun gebied al aan de normen voldoet. Gemeenten als Zwolle, Hengelo en Tiel vinden dat ze nu al genoeg doen om de vervuiling aan te pakken. Tien gemeenten zeggen dat ze niet wisten dat ze het akkoord konden tekenen. 

Het Schone Oosten onderzoekt hoe vervuild of schoon Oost-Nederland is
Mail tips en reacties naar hetschoneoosten@dpgmedia.nl of bel/WhatsApp ons via nummer 0625008597.

Volg het Schone Oosten ook op Twitter en like onze Facebookpagina.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.